13:00

Stureby SK

Referat: Örby IS - Stureby SK

Kontrasterna mot gårdagskvällen var stora när turen hade kommit till Bäckahagen och Örby IS att få besök av den blå maskinen från Stureby. Solen hade bytts mot regn, och både rosévin och passningsspel lyste med sin frånvaro.

Matchen hade riktig derbykaraktär och det var betydligt mer kamp än ordnat spel från båda håll. Den trånga planen i kombination med en hårt kämpande och fysisk stark motståndare gjorde att vi hade svårt att kontrollera spelet som vi brukar. Just detta är ett mönster vi nu har sett några gånger och vi tränare och spelare behöver hitta ett sätt att hantera matcher där detta uppstår. Nu föll istället även vi in i ett ganska okontrollerat spel och när vi inte får utdelning börjar vi spela en-och-en både offensivt och defensivt.

Hur gick det då? Örby kunde ta ledningen när en halvträff tog en oväntad bana och seglade in. Oflyt men inte alls ologiskt, och det var 0-1 i paus. I andra halvlek visade vi klart bättre inställning och när Nova fångade upp en boll i straffområdet och kvitterade så ökade vi tempot framåt. Utan att briljera på något sätt tog vi över matchen och satte lite press på Örby. Till slut fick vi också utdelning efter ett distinkt markskott och kunde ta hem segern med 2-1.

Väl kämpat i motgång och ruggigt väder tjejer! Nästa vecka blir det helt fokus på 7-mannaspel med uppspel och presspel på träningarna, och förhoppningsvis kommer vi väl förberedda till både Ersan-final och UNT-cupen.